Insemnarile Hedonistului Noctambul

Matei Tugui

Conflict sau concurenta?

with one comment

onefm.jpg

Desi este 9/11 nu vreau sa abordez conflictul democratie occidentala vs. fundamentalism islamic si implicatiile razboiului contra terorismului. In schimb voi scrie despre un alt fel de conflict: lupta pentru audienta. Pentru a fi mai specific, audienta posturilor de radio din nisa electro-house-dance. Pana acum ringul era un patrat, Radio Deea (92,1 FM) gigantul din coltul rosu si modestul Radio Dance (89,5 FM) in coltul fara preferinte si pretentii de culoare. Deea a avut o ascensiune liniara, absenta reclamelor a fost inlocuita cu clipuri micute si rare ce promovau evenimente si diversi DJ; acestea au fost completate treptat cu din ce in ce mai multe reclame de genul celor de pe posturile ‘comerciale’, care enerveaza si te fac sa cauti alt post. De cand cu preluarea de catre Radio 21 muzica este din ce in ce mai comerciala, noutatile vin rar si singurul as din maneca a ramas Request 6-2-9 cu Andi si Hodor (de-ar citi mai putine dedicatii si ar baga mai multa muzica bine-ar fi). Radio Dance este, asa cum ii spune si numele, mai linistit: piesele ‘grele’ nu sunt de ascultat pe 89,5. Din fericire nici reclamele! (un gingle din cand in cand nu e extraordinar de stresant, nu?) Daca ai chef sa conduci fara BPM si fara sa simti nevoia sa dansezi, e bun. Personal nu sunt fan dar este o alternativa viabila.

Ei, acum ajung unde voiam: pe data de 4 august, in cadrul Sunwaves 2007, s-a lansat noul concurent… Ringul s-a transformat in hexagon, coltul liber fiind ocupat de juniorul bine-crescut One FM, nascut din banii Kiss FM si frecventa fostului Mix FM (100,6 FM). Asadar Kiss FM si Radio 21 vor sa ocupe nisa clubberilor. Din pacate Deea procedeaza gresit, devenind din ce in ce mai comercial si pierzand din ascultatorii vechi, pe a caror fidelitate probabil ca se bazeaza. In favoarea cui ii pierde? One, binenteles! Piesele sunt mai noi, mai putin cunoscute si mai agresive: voci putine, instrumente dure si pauzele publicitare nu exista… Si daca te-ai plictisit de 100,2 FM si nu stii pe ce sa schimbi, urmatorul e 100,6 FM. Sau poti asculta pe site. Pana una alta, eu asta ascult in masina…

PS: Sa nu uitam meciul de maine, dintre Daniel, Anania si Teofan, care are ca miza conducerea BOR. Sa inceapa lupta pentru preafericire!

Update 1: Radio Dance a fost „revendicat” de catre ProFM, devenind ProFM Dance, rebranding accentuat si de gingle-urile noi si dese.

Update 2: Radio Deea nu mai exista, a fost inlocuit de VibeFm, care a inceput sa fie mai bun.

Reclame

Written by Matei

septembrie 11, 2007 la 11:23 pm

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pe One era o piesa de-a lui Deadmau5 asa ca m-a captivat din prima 🙂

    Maier

    septembrie 13, 2007 at 8:19 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: